17 Mart 2016 Perşembe

Pitoresk İstanbul Digital Sergi

Kendinizi tabloların içinde hissedeceğiniz gizemli bir yolculuk

PİTORESK İSTANBUL

Dijital Sergi

Ressam seyyahlar 200 yıl sonra İstanbul’da buluşuyor.
          
Yüzyıllar öncesinin mimarisini ya da manzaralarını resmedilmeye değer cezbedici ve gizemli güzellikler olarak tanımlayan Pitoresk kavramını dünyada en çok hak eden şehirlerin başında İstanbul geliyor.
19. yüzyıl ressam seyyahlarından Melling, Schranz, Allom, Bartlett, Lewis ve Ayvazovski’nin İstanbul’u “dijital seyahatnameler” olarak dev boyutlu perdelerde canlanıyor.
Pitoresk İstanbul dijital sergisi 200 yıl öncesine gizemli ve çok özel bir yolculuk. Payitaht İstanbul’u keşfetmek üzere yola çıkan seyyahların gözünden eşsiz bir İstanbul paylaşımı.
12 Mart’ta İstanbul Deniz Müzesi’nde başlayacak serginin Genel Yönetmeni Bülent Özükan. Besteleri ve müzik direktörlüğünü Anjelika Akbar’ın yaptığı sergi, ünlü gravür ve tabloları dev boyutlu ekranlarda İstanbul tutkunlarıyla buluşturuyor. Sanat Yönetmenliğini Murat Öneş’in yürüttüğü dijital sergi, Boyut Yayın Grubu’nun dijital restoratör ve küratörlerden oluşan geniş ekibiyle bir yılı aşkın bir zamandır hazırlanıyor.
Yalnızca müze ve nadide koleksiyonlarda bulunabilen gravür ve tablolar, büyütüldüğünde ortaya çıkan ilginç detay ve yeni tatlarla izleyicilere sunuluyor.
İngilizce ve Arapça altyazılarla desteklenen sergi, İstanbullulara, İstanbul’un yerli ve yabancı ziyaretçilerine keyifli ve nitelikli zamanlar yaşatmayı amaçlıyor.
İstanbul Deniz Müzesi Barbaros Salonu’nda başlayacak serginin ilk bölümünde, 6 sanatçı için ayrı ayrı interaktif ekranlardan bilgiler veriliyor. Orijinal eserlerin de yer alacağı bu bölümden sonra 4,5 metre yüksekliğinde ve 60 metre uzunluğunda dev yüzeylerin bulunduğu CodexArt salonuna geçiliyor. Salonda 19. yüzyıl İstanbul görünümleri, döneminin müzikleri eşliğinde 35 dakikalık bir görsel şov olarak izlenebiliyor.
BBC öncülüğünde, geleceğin sanat akımları arasında yer verilen, canlandırılan tarih ve enstalasyon sunumları, Boyut Yayın Grubu tarafından CodexArt teknikleri ile perdelere watchout sistemiyle yansıtılıyor.
Resim sanatını, müzikle harmanlayan sergi cuma ve cumartesi akşamları 19:00-22:00 saatleri arasında Anjelika Akbar’ın canlı performansıyla birlikte izlenebilecek.

Pitoresk İstanbul
http://www.pitoreskistanbul.com/

6 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. hoşbuldum :) yavaş yavaş adapte oluyorum azıcık kaldı :)

      Sil
  2. İzmire de gelse keşke;) canlı müzik eşliğinde ne güzel olur o sergi hem de Anjelika Akbarmış. Sergiden çekimler yaptın mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gidemedim henüz arkadaşım ... İstanbul ve ülke bu durumdayken ....
      İnşallah Mayıs ayına kadar şansımız var.
      Bakarsın İzmir e de gelir . Duyum alırsam bilgi sızdırırım
      sevgiler

      Sil
  3. Çook merak ettiğim bir sergi ,inşallah görürüm...İstanbulda bu tür etkinlikler çok kıskanıyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah görebilirsin canım benim ...
      Yürekten sevgilerimi yolluyorum sana...
      Beni yalnız bırakmadığın için ... İyi ki varsın

      Sil

Laf aramızda; yorumlarınızla minik sihirli dokunuşlar yapabilirsiniz ...
Destek olalım istemez misiniz?
Gözüm yorumlarınızda ....

Killing Eve

  İngiliz yazar Luke Jennings'in , Codename Villanelle adlı kitaplarından uyarlanan ve BBC’nin düşük bütçe ile çektiği kaliteli yapımla...