28 Ocak 2016 Perşembe

' Kendi Kutup Yıldızını Bul '

Eski bir dosttan gelen bir hediye ' Kendi Kutup Yıldızını Bul ' bu kitaptan bir önceki yazımda bahsetmiştim sizlere...

Alfa Yayıncılık'dan çıkan Nüvide Gültunca Tulgar'dan Yaşama Sevincinizi Artıran Öyküler

' Seçtiğiniz hayat sizi mutlu ediyor mu? Yoksa başkalarının hayatını yaşamaktan, başkalarının arzularını karşılamaya çalışmaktan yorulduğunuzu mu hissediyorsunuz? Kendinizi bu ormanın içinde kaybolmuş hissediyorsanız üzülmeyin. Sizi karanlıklardan çıkaracak olan birisi var: Kendiniz! Başınızı yukarı kaldırın, bakın ve görün; kendi kutup yıldızınızı bulun, onu izleyin.

Bu kitapta yer alan bütün cümleler, yaşam enerjinizi yitirdiğinizi hissettiğinizde ya da zorluklarla baş etmeye çalışırken yeterli güce sahip olmadığınızı düşündüğünüzde size güç verecek cümleler...

Yazılarından ya da söylemlerinden alıntılar bulacağınız kişiler her çağdan, her yaştan ve her ülkeden yüreğimize hitap ediyorlar. Leonardo da Vinci'den Mevlana'ya, Epictetos'tan  Katharine Hepburn'e, Stendahal'den Rahibe Teresa'ya kadar herkes burada size, Bize, insanlığa sesleniyorlar. '

Kendi Kutup Yıldızını Bul

Başarılı bir araştırmacı gazeteci olan kitap yazarının da belirttiği gibi güce sahip olmadığınızı hissettiğiniz anlarda size güç verecek...Bu yorgun olduğunuzu düşündüğünüz anlarda sizi zorlayan bir kitap mı tercih edersiniz? Yoksa sayfa sırası bile gerektirmeden rastgele bir sayfa açıp okumayı mı ? İçinizi ısıtan, anlarınıza umut taşıyan, bakış açınızı farklılaştıran yazılar okumayı istemez misiniz? Yazar kitabın sunuş kısmında gençlik yıllarında okuduğu Richard Bach'ın "Mavi Tüy" adlı kitabının kendisini nasıl etkilediğinden bahseder.

' Bu kitabın gizemli bir kişi olan kahramanının adı Donald Shimoda idi. Donald bir gün bir sohbet sırasında, yol göstericiliğini üstlendiği Richard'a elindeki kitabı nasıl okuması gerektiğini anlatır. Kitabın sayfa numaraları yoktur, Don şöyle der:
"Elindeki kitabı rasgele aç; gerek duyduğun bilgiyi orada bulacaksın..."
"Bir sihir kitabı!"
"Hayır, bunu her kitapla yapabilirsin. Eğer yeterince dikkatli okursan eski bir gazeteyle bile yapabilirsin. Daha önce hiç denemedin mi? Aklına bir sorun getir ve elinin altındaki ilk kitabı açıp sana ne anlattığına bak."
Evet bu bir sihir kitabı değil! Ama onu biraz sihirli bir hale getirmeye ne dersiniz?
Aklınıza bir soru getirin, herhangi bir sayfayı açın ve gözünüze ilk çarpan cümleyi okuyun. Ne buldunuz? '


Kitap bazılarına göre kişisel gelişim kitabı olmaktan çok ortaokul çocuklarına göre ...

Didemika'nın dünyasından okunası, izlenesi ...

Hani bazen rahatlamak için stressiz , umut veren hikayelerle moral bulmak istersiniz ya; benim için öyle oldu bu kitabı okuma süreci... Masal diyarlarında yolculuklara bayılan yüreğimdeki çocuk; büyüklere iyi gelen bu hikayelerle coştu.. Her zaman elimin altında olmasını istediğim alıntıları kitapta bir arada görmekten mutlu oldum ..
Hayatın koşturmacasına kısa molalar verdiğim anlarda tekrar tekrar rastgele seçtiklerimi okumak umutlarımın yeşermesine neden olabiliyor... Elimdeki fincanın sıcacık dumanı tüterken  fonda hoş bir müzik farklı diyarlara yolculuğumda bana eşlik ediyor... Bazen kendimi tekrar sorgulamama sevkeden alıntılar karşıma çıkabiliyor. Ve ara sıra bazı bazı haddimi bildiren bambaşka bir çağda yaşayan birinin sözleri olabiliyor ..

Sevgili  Nüvide Gültunca Tulgar'ın bizler için hazırladığı bu derlemelerle sizin yaşam sevinciniz değişti mi bilmiyorum ama paylaşırsanız mutlu olurum.

Yaşam sevincimizin ve umudumuzun daim olması dileğiyle....

2 yorum:

  1. Sihir kitabı enteresan, gerçekten işe yaradı. :-) Klavyene ve yüreğine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. işe yaradı ise şahane :) Mutlu oldum ... Keyifli bir gün olsun

      Sil

Laf aramızda; yorumlarınızla minik sihirli dokunuşlar yapabilirsiniz ...
Destek olalım istemez misiniz?
Gözüm yorumlarınızda ....

Killing Eve

  İngiliz yazar Luke Jennings'in , Codename Villanelle adlı kitaplarından uyarlanan ve BBC’nin düşük bütçe ile çektiği kaliteli yapımla...